Kære brevkasse

Første spørgsmål til stressforeningen brevkasse:

”Kære stress-brevkasse,

jeg leder efter et god psykolog på Østerbro eller Nørrebro og håbede på nogen i foreningen vil kunne anbefale en.  Jeg er en mandlige akademiker i 40erne.  Jeg arbejde for —-, jeg er stresset, og jeg har brug for hjælp.  Det vil være super hvis nogen kunne anbefale nogen, gerne med et MBKT tilgang.  Det er meget svært at komme videre uden anbefaling. Der er en skov af psykologer derude, når det kun er google og krak man har for at søge på.

VH Anonym”

Kære Anonym

Mange tak for dit brev. Du rejser et vigtigt spørgsmål, og vi har mange medlemmer, der ringer med samme udfordring. Det kan nemlig være rigtig svært at finde den rette psykolog til de specifikke udfordringer man står med.

Da Stressforeningen er en uafhængig forening, kan jeg ikke give dig en direkte anbefaling til en psykolog. Men der er flere ting du kan gøre, for at finde den rette hjælp.

Stressforeningen anbefaler, at du finder en autoriseret psykolog, med den beskyttede titel cand.psych. De fleste psykologer arbejder evidensbaseret og alle er underlagt psykologloven.

På hjemmesiden: www.psykologeridanmark.dk kan du lave en målrettet søgning på autoriserede psykologer, som er medlem af dansk psykologforening. Her kan du både søge på område, speciale samt hvorvidt psykologerne kan tage imod en eventuel henvisning fra lægen. Så kan du i mange tilfælde få tilskud til behandling. Du indtaster blot de kriterier du ønsker opfyldt, hvorefter du får en liste med en række psykologer. Herefter kan du selv læse nærmere om psykologerne, på deres hjemmesider, eller du kan ringe dem op for at få en kort snak om et muligt forløb.

Der er mange medlemmer som udtrykker, at det kan være svært at finde det rette ”match” med en psykolog. Den bedste anbefaling jeg kan komme med, er at være ærlig overfor den psykolog du finder. Det kan være en god ide, at starte med en forventningsafstemning, samt huske at sige fra, hvis der er noget du ikke synes fungerer.

Jeg plejer at sige til mine klienter, at des bedre de er til ”at sige fra” til mig, des bedre bliver de, til ”at sige til” for sig selv. Det er ofte en del af stressbehandling, at lære at sige ”nej”.

Udover en betalt psykolog, er der en del gratis tilbud som udbydes af kommuner, organisationer og foreninger. Vi arbejder på en liste, hvor du kan se, hvilke gratis muligheder der er. Hold derfor øje med siden i fremtiden, og hvis du er medlem, bliver listen sendt til dig automatisk.

Jeg håber dette hjælper lidt, og du er altid velkommen til at ringe til stressforeningen, hvis du har brug for yderligere hjælp.

Alt det bedste til dig

Venligst