Kære Manu Sareen

Velkommen som ny formand for Stressforeningen

Der var engang… for ikke så længe siden, hvor jeg fulgte et af Stressforeningens råd og ”rakte hånden frem og bad om hjælp”. For hvis Stressforeningen fortsat skulle overleve, og jeg ikke skulle drive rovdrift på mig selv og mine ressourcer, så skulle der nye kræfter og forandring til. Efter og have varetaget hvervet som formand for Stressforeningen i 11 år, så var tiden inde til at prioritere anderledes og bruge mindre tid på Stressforeningen. Heldigvis blev mit ”nødråb” hørt. Et telefonopkald og en samtale med dig, blev starten på en ny begyndelse ikke bare for Stressforeningen men også for mig.

Jeg ser med glæde frem til at følge med som næstformand og giver med meget STOR fortrøstning og glæde formandsposten videre til dig.

Stressforeningen er mit hjertebarn, men jeg kunne ikke have ønsket mig en anden end netop dig, til at overtage formandsposten og dermed den fremtidige udvikling af Stressforeningen. Udover dine store kompetencer, din politiske tæft og dit brændende engagement, så har du en udpræget social og menneskelig forståelse, som jeg er sikker på vil være til gavn, glæde og inspiration for såvel Stressforeningen som hele Danmark.

Der opgaver nok at tage fat på som ny formand og forening. Mere end nogensinde er der brug for Stressforeningen. Udover at antallet af stressramte i Danmark vokser eksplosivt i disse år, så er stress endnu ikke anderkendt som en sygdom, og det halter forsat med behandlingsmuligheder indenfor Sundhedsvæsenet. Derudover er det på høje tid at få udarbejdet en National Handlingsplan inden for stressområdet.

Som nævnt er der nok at tage fat på. Derfor vil jeg opfordre dig og andre til indimellem at trykke på ”pauseknappen” og give dig tid til fordybelse og nærvær med dem du holder allermest af. Midt i hverdagens hektiske hamsterhjul, kan vi alle meget nemt komme til at drive rovdrift på os selv og vore egne ressourcer – også selvom det vi laver giver os energi og glæde.

Jeg glæder mig til det fremtidige samarbejde

Kærlig hilsen

Birgitte Larsen