I starten af 2020 gik Stressforeningen i gang med at starte nye grupper forskellige steder i landet, men det måtte desværre stoppe brat, da vi først blev ramt af sygdom og derefter af corona-nedlukningen.
Da der desværre ikke ser ud til at være udsigt til en oplukning af landet indenfor den nærmeste fremtid, har vi måtte tænke alternativt, for vi kan se at der er et stort behov for at dele sine tanker med andre – måske især i disse tider.

Vi vil derfor starte et forsøg med 1-2 online-samtalegrupper indenfor de næste uger og søger deltagere til grupperne.
Det skal understreges at det er forsøg. Vi har i foreningen stor erfaring med “fysiske” samtalegrupper, men ingen erfaringer med online-grupper.

Viser de første grupper at fungere, så vil vi stifte flere grupper hen ad vejen – måske endda samtidig med de fysiske grupper, når de bliver startet op igen.

Vi søger deltagere fra hele landet, der kan opfylde nedenstående:

• Du skal være indehaver af en PC/Mac med webkamera eller en tablet med kamera – og et headset eller ørepropper med mikrofon.
  • Du skal kunne installere en app (kort vejledning gives)
  • Du skal have adgang til et lokale, hvor du kan være alene i det tidsrum mødet varer
  • Du skal kunne deltage hver torsdag aften kl. 18.30-19.30.
  • Du skal være indstillet på, at det er et forsøg. Teknik kan drille og uforudsete ting kan ske.
  • Du skal være medlem af Stressforeningen.

Ligesom ved de fysiske møder vil der være en uddannet facilitator til at hjælpe gruppen i gang og deltagerne i grupperne vil have en kort samtale med facilitatoren inden første møde, så teknikken kan testes af og eventuelle spørgsmål kan afklares.

Har du lyst til at deltage, så skriv til mig på: grupper@stressforeningen.dk.

Der vil være maksimalt 8 deltagere på hvert hold. Får jeg flere tilmeldinger, trækker jeg lod og skulle du ikke komme med i første omgang, vil jeg vende tilbage, hvis forsøget går godt og vi vælger at starte flere grupper senere.

Har du spørgsmål om samtalegrupperne, er du meget velkommen til at sende mig en mail.

God påske og pas på dig selv!

Lars Lautrup-Larsen
Gruppe-koordinator, Stressforeningen.